چقدر بابسته بندی برای میوه های خشک آشنایی دارید؟

اگر تولید کننده میوه های خشک هستید، باید همیشه به فکر بهترین گزینه برای بسته بندی باشید.
بسته بندی میوه های خشک یا چیپس میوه باید به گونه ای باشد که علاوه بر حفظ کیفیت محصول از نفوذ آلودگی جلوگیری کند، ظاهری آراسته نیز بدهد.

در این مقاله به مهم ترین نکاتی که هر تولید کننده یا صادرکننده معتبری باید به آن توجه کند، بسته بندی کالای خود است اشاره می کنیم.

سپس نگاهی به انواع بسته بندی خشکبار و آجیل رانیان می اندازیم و مزایا و معایب هر کدام را بررسی می کنیم.

بسته بندی میوه خشک

این میوه ها که خیلی ها آن را آبنبات میوه یا چیپس میوه در طعم ها و مزه های مختلف می دانند، مورد تایید همه متخصصان تغذیه می باشد.
میوه های خشک فواید زیادی دارند.

موارد مهم در بسته بندی میوه های خشک 

بسته بندی یکی از مهم ترین بخش های تولید و عرضه هر محصول است.
بسته بندی چشم نواز، درجه غذایی و باکیفیت در افزایش فروش محصول نهایی بسیار موثر است.
هیچ هزینه های سنجیده ای برای بسته بندی وجود ندارد.
این یک سرمایه گذاری است ظاهر و طراحی بسته بندی هر محصول بهترین تبلیغ برای آن محصول است.
اگر به دنبال شیک ترین و خلاقانه ترین بسته بندی محصول خود باشید، نه تنها ضرر نمی کنید، بلکه فروش بیشتری خواهید داشت.
زیرا شما تصویری معتبر و متفاوت از برند خود در ذهن مشتری ایجاد می کنید و باعث ایجاد تجربه خریدی ماندگار از محصول برای مشتری خواهید شد.

• بسته بندی باید به گونه ای باشد که محصول داخل آن در برابر هرگونه آسیب در حین نگهداری و حمل و نقل محافظت شود.

• ظروف بسته بندی میوه خشک باید نو، سالم، تمیز، خشک و بدون آلودگی و بوی نامطبوع باشد.

• بسته بندی باید به گونه ای باشد که محصول از رطوبت و نور محافظت شود و به گرد و غبار و کثیفی نفوذ نکند.

•بالاخره بهتر است وزن خالص هر بسته از 10 کیلوگرم بیشتر نباشد.

انواع بسته بندی میوه خشک

ما دو نوع بسته بندی کلی در میوه های خشک داریم:

  • بسته بندی فله
  • بسته بندی کوچک

بسته بندی فله:

بسته بندی فله بیشتر در بازارهای عمده فروشی برای مشتریانی که توزیع کننده، تولید کننده یا بسته بندی میوه های خشک هستند استفاده می شود. بسته بندی فله می تواند در کارتن با آسترهای مواد غذایی یا در کیسه ها / کیسه های جامبو باشد.

بسته بندی کوچک:

برای بازار خرده فروشی باید میوه های خشک را در انواع مختلف در بسته بندی های مختلف بسته بندی کنیم، انواع بسته بندی وجود دارد که بیشتر برای بسته بندی های کوچک استفاده می شود:

1- بسته بندی با پلی اتیلن (PE) یا پروپیلن (PP) که می تواند به شکل های مختلف باشد مانند: کیسه های بالشی، کیسه های ایستاده، کیسه های کوادرو، کیسه های دوی پک و..

2- ظروف کریستالی: که بنا به درخواست مشتری می توانند در شکل و اندازه های مختلف باشند ظروف پلی کریستالی یا کریستالی نیز گزینه مناسبی برای بسته بندی چیپس میوه هستند. این ظروف از پلی استایرن ساخته شده اند که یک ماده پلاستیکی بسیار بادوام است. پلی استایرن به دلیل دوام و مقرون به صرفه بودن طرفداران زیادی در صنعت بسته بندی دارد. از دیگر مزایای ظروف کریستالی می توان به شفافیت، سختی و جذب کم آب اشاره کرد. قابل توجه است که این ماده بسته بندی دارای قطبیت کمی است. بنابراین عایق خوبی برای دما و رطوبت است. البته نقطه ضعف این ظروف نسبت به کرافت را می توان قیمت بالاتر آنها دانست.

3- در برخی موارد مانند خرمای مضافتی می توان از کارتن کوچک (مقوا) برای بسته بندی های کوچک میوه های خشک برای بازار خرده فروشی نیز استفاده کرد.

•مهمترین موردی که در بسته بندی مواد غذایی از جمله بسته بندی میوه های خشک باید رعایت شود، استفاده از مواد غذایی برای لایه ای است که مستقیماً با محصولات در تماس است.

 

بسته بندی به صورت زیر تا 3 لایه انجام می شود

 

بسته بندی اولیه : اولین لایه بسته بندی به عنوان بسته بندی اولیه شناخته می شود که بدون واسطه با محصولات در تماس است. بسته بندی اولیه معمولاً کوچکترین واحد توزیع یا استفاده است.

بسته بندی ثانویه: بعد از لایه اولیه به لایه فراخوانی می شود. از این بسته می توان برای دسته بندی بسته های اولیه استفاده کرد.

بسته بندی سوم: این نوع بسته بندی نقش مهم تری در حمل و نقل بین راه و برون مرزی محصولات در کشتی ایفا می کند. این بسته بندی می تواند حاوی کارتن های بیرونی حاوی چندین بسته کوچکتر غذا باشد.

مهمات یک بسته بندی 

  1. الزامات شامل کیفیت مناسب، سازگاری بین محصول و بسته بندی، حفظ ایمنی و الزامات مربوط به شرایط محیطی و غیره است.
  2. حفاظت و نگهداری در برابر آسیب های مکانیکی در حین ذخیره سازی و توزیع، محافظت در برابر اکسیداسیون، فرار، فساد، تعامل بین محصول، بسته بندی، آسیب های محیطی، میکروب ها، حشرات، حیوانات و غیره.
  3. ارائه مشخصات محصول و اطلاعات روی بسته بندی، اعلام استانداردهای لازم و علائم روی بسته بندی.
  4. ارائه جاذبه های بازار برای حفظ بازاریابی موثر و فروش بالاتر.
  5. تامین آسایش مصرف کننده
  6. استفاده از مواد مناسب در بسته بندی متناسب با نوع محصول و زیر گروه های مصرف کنندگان مواد غذایی

اهداف بسته بندی

  1. افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از تولید ضایعات و عوامل مفاسد داخلی و خارجی
  2. بازاریابی و حمل و نقل بهتر و آسان تر
  3. جلوگیری از آسیب فیزیکی به محصول (حفاظت فیزیکی) از مرحله تولید تا مرحله ذخیره سازی، توزیع، تخلیه و تحویل نهایی به مشتری.
  4. جلوگیری از آسیب های ناشی از تغییرات آب و هوایی
  5. حفظ سلامت محصول
  6. بازاریابی بهتر و جذب مشتری
  7. اطلاع رسانی و بیان الزامات روی بسته بندی شامل شرایط نگهداری مناسب، مشخصات، نحوه استفاده از محصولات، ترکیبات، نگهداری، استانداردها و …

مواد بسته بندی در صنایع غذایی

برای مواد غذایی با توجه به نوع محصول، نحوه مصرف، بازار هدف و عمر مفید آن از مواد مختلف و انواع سبک های بسته بندی استفاده می شود که به شرح زیر است:

  • بسته بندی پلاستیکی (نایلون، متالایز، سلفون، پلی اتیلن، وینیل کلراید، پلی پروپیلن، پلی اولفین و غیره)
  • کاغذ کارتن (ایستاده، زیپ دار، کرافت، پاکت متالایز، بسته بندی چهارگانه، کاغذ لمینت، کاغذ پوست، مقوا، کارتن و غیره)
  • فلز و قوطی (قوطی های فلزی قلع اندود، آلومینیوم و غیره)
  • بسته بندی شیشه ای

روش های بسته بندی در صنایع غذایی

انواع مواد در بسته بندی شامل فیلم های غذایی، شیشه، کاغذ، بسته بندی آنتی باکتریال، نانولوله های کربنی، اکسید روی، نانوذرات نقره و … می باشد و همچنین از روش های زیر به عنوان روش های بسته بندی موثر در صنعت استفاده می شود:

روش بسته بندی آسپتیک

روش آسپتیک شامل استریل کردن محصول، بسته بندی و فرآیند پیش استریل کردن مواد برای عاری از هرگونه میکروارگانیسم است. از این روش برای بسته بندی شیر و مایعاتی مانند آب میوه استفاده می شود.

بسته بندی با اتمسفر کنترل شده (CAP)

بسته بندی اتمسفری کنترل شده (CAP) سیستمی است که هدف آن افزایش ماندگاری با تغییر محیط گازی داخل و خارج محصول غذایی است. به ویژه برای غذاهای فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی، ماکارونی با رطوبت بالا و میوه هایی مانند سیب، گلابی و برخی از گروه های سبزیجات استفاده می شود.

بسته بندی اتمسفری اصلاح شده (MAP)

MAP به دو صورت فعال و غیرفعال انجام می شود. در حالت فعال هوای داخل بسته تخلیه شده و سپس ترکیب گاز مورد نظر به داخل بسته تزریق می شود. اما در حالت غیرفعال به دلیل قابلیت تنفس محصول و نفوذپذیری خاص فیلم، محصول در فضای معمولی بسته بندی می شود و پس از چند روز هوای اصلاح شده مورد نظر ایجاد می شود. این نوع بسته بندی در صنایع غذایی یکی از روش های مفید در انواع بسته بندی مواد غذایی می باشد. MAP بسته بندی یک محصول فاسد شدنی در هوای اصلاح شده است.

نتیجه

در این مقاله ابتدا به نقش بسته بندی خشکبار در فروش این محصول پرداختیم. گفتیم که بسته بندی یکی از مهم ترین قسمت های تولید و عرضه هر محصولی اعم از میوه خشک یا چیپس میوه است. بسته بندی چشم نواز، تمیز و با کیفیت در افزایش فروش محصول در بازارهای داخلی و خارجی نقش بسزایی دارد و در ادامه به معرفی دو نوع بسته بندی عمومی در خشکبار پرداخته و موارد استفاده آنها را نیز به اختصار توضیح دادیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *